Verenigd Koninkrijk 2003. Thriller van Jon East. Met o.a. Amanda Burton, William Gaminara, Tom Ward, Peter Shea en Sally Gunnell.

VPRO Cinema

Alice Delaney (Carpenter) is van het balkon gevallen en wordt levenloos onderaan de kantoortoren gevonden. Zij is sportpromotor van beroep. Professor Sam Ryan (Burton) komt op de ontleedtafel een hoop dingen tegen: ze ontdekt dat Alice, een zware rookster, al enkele maanden zwanger is en gekneusde ribben heeft, die niets te maken hebben met haar val. Sams collega`s geloven dat het zelfmoord is. Sam uiteraard niet. Onderzoek levert op dat de belangrijkste cli[KA3]ent van Alice olympisch hardloper Carlton Johns (Gilet) is, en hij staat sinds kort onder een exclusief contract bij haar. De politie stelt vast dat het gezin van Carlton, zijn moeder, broer en zwager afhankelijk zijn van het inkomen dat hij genereert. Sam, die toevallig bij het joggen kennis had gemaakt met hem, ontdekt dat hij een intieme relatie had met Alice. Uit DNA onderzoek dat Sam middels een list doet, blijkt dat Alice zwanger was van haar ex-man. Sam vermoedt dat het niet vrijwillig was, maar hoe bewijst zij het? Terwijl de politie verder speurt, wordt iedereen verrast door de zelfmoord van Carlton. Was het wel zelfmoord? Sporen van doping worden snel gevonden en de vraag is niet langer wie had er voordeel bij de moord, maar werd er ook uit hartstocht gehandeld zoals jaloezie of wraak? Carltons familie wordt nader onder de loep genomen. En terecht. Weer een goede aflevering over het team van lijkensnijders in naam van de Britse gerechtigheid. In het subplotje een lastig te identificeren stoffelijk overschot dat aan de oever van Theems werd gevonden door twee kinderen (jakkes). Het scenario is van Ed Whitmore.

credits

Regie:
Jon East
Cast:
Amanda Burton, William Gaminara, Tom Ward, Peter Shea, Sally Gunnell, John Bowe, Jane Carpenter, Don Gilet, Dona Croll, Brian Bovell, Sarah Paul, Jaye Griffiths
Scenario:
Ed Whitmore
Productie:
Anne Pivcevic, Caroline Oulton, Monica Rodger, Jeff Golding
Muziek:
Rick Wentworth
Jaar:
2003
Alt. titels:
Running on Empty, Aufschlag
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen