Canada/Verenigde Staten 2000. Komedie van Tibor Takács. Met o.a. John Dye, Kathy Ireland, Mary Donnelly Haskell, Wayne Thomas Yorke en Michael Gilden.

VPRO Cinema

Ook de kerstman, Santa Claus (Campbell), heeft een gezin. Zijn vrouw heet Clara Claus (Toolan), zijn oudste dochter heet Rudolfa (Haskell), en is opstandig en waarschijnlijk genoemd naar het belangrijkste rendier Rudolf, en de jongste heet Kirstin (Ireland), is zachtaardig en wellicht naar het kerstfeest genoemd... Het blijkt dat er op aarde meer ondeugende dan lieve kinderen zijn. Redenen waarom Santa besluit het kerstfeest niet te laten doorgaan. De lieve Kirstin weet haar vader over te halen de kerst toch te laten doorgaan als zij een compleet, ontredderd gezin met verwende kinderen kan bekeren tot een lieve familie met aardige kinderen. Een race tegen de klok begint, want het is vijf voor twaalf en de familie Morgan, hardwerkende vader Bill (Dye), onaangename zoon Kyle (Kirk), ontevreden dochter Brittany (Prout) en luie oom Johnny (Yorke) zijn eerst de ongelukkigen en daarna de gelukkigen. Het magere scenario is van Steven Berman. De rolverdeling doet zijn best, maar de film is in de grond van de zaak nogal onnozel en de positieve moraal wordt er bij de kijkers met de voorhamer ingebeukt.

credits

Regie:
Tibor Takács
Cast:
John Dye, Kathy Ireland, Mary Donnelly Haskell, Wayne Thomas Yorke, Michael Gilden, Douglas Campbell, Rebecca Toolan, Rachelle Carson, André Carthen, James Kirk, Kirsten Prout, Liz Torres, Wayne Thomas, Lloyd Berry, Ryf Van Rij
Scenario:
Steven Berman
Productie:
Edward Wessex, Jon Carrasco, Deboragh Gabler, Stephen Roseberry
Jaar:
2000
Genres:
Komedie, Fantasy, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Tragikomedie, Kerstfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Once Upon a Christmas (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken