Hongkong SAR van China 2000. Misdaad van Stanley Tong. Met o.a. Aaron Kwok, Norika Fujiwara, Coolio, Mark Dacascos en Wang Leehom.

VPRO Cinema

Darren en Alex zijn lid van het elitekorps van de Chinese politie. Als ze samen de modeshow van de vriendin van Alex bijwonen, zijn ze er getuige van hoe een van de gasten vermoord wordt. Ze zetten onmiddellijk de achtervolging in. Darren gaat achter de vermoedelijke huurmoordenaar aan Alex concentreert zich op Norika, een mysterieuze Japanse die iets uit de zakken van het slachtoffer haalt. Beide verdachten slagen erin te ontkomen en Alex en Darren gaan op zoek naar een motief voor de moord en de ware identiteit van Norika. Daarbij stuiten ze op de lokale zakenman Ma die verdacht wordt van illegale praktijken, drugshandel en het omkopen van politieagenten. Ook de aanstaande schoonvader van Alex en de neef van Ma spelen een dubieuze rol in het geheel. Als uiteindelijk blijkt welke rol Norika speelt, kan de strijd nog maar op een manier beslecht worden.

credits

Regie:
Stanley Tong
Cast:
Aaron Kwok, Norika Fujiwara, Coolio, Mark Dacascos, Wang Leehom, Ruby Lin, Paul Chiang, Siu-Ming Lau, Ken Lo, Jennifer Lin, Jung Yuen
Scenario:
Stuart Whitney, Stanley Tong
Productie:
Stanley Tong, Barbie Tung, André E. Morgan, Paul Cheng, Nina Yang
Camera:
Jeffrey C. Mygatt
Muziek:
Nathan Wang
Jaar:
2000
Alt. titels:
China Strike Force, Thunder Cop
Genres:
Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
Cop-story, Martial-arts, Kung fu
Landen:
Hongkong SAR van China

Leui ting jin ging (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken