Duitsland 2004. Misdaad van Klaus Krämer. Met o.a. Michaela May, Edgar Selge, Jule Ronstedt, Michael Rast en Maximilian Krückl.

VPRO Cinema

Een onbekende vermoordt op gruwelijke wijze de serveersters van biergartens; na zijn smerige en laffe daad legt hij de klederdrachtjurk naast hun bed en verdwijnt spoorloos als een dief in de nacht. Kriminalhauptkommissar Tauber (Selge) komt er in zijn eentje niet uit en als zijn collega Jo Obermaier (May) terug is van vakantie, gaat zij akkoord om als lokvogel te dienen; ze is er weelderig en aantrekkelijk genoeg voor. Ze krijgt te maken met een onvriendelijk wirtin, Traudl S[KA3]abener (Camp), en Jo's echtgenoot die maar niet goed begrijpt waarom zijn vrouw laat thuiskomt en zo afgepeigerd is. Als hij weet aan welke gevaren zijn vrouw blootstaat, kan hij maar nauwelijks geloven dat er goed voor haar veiligheid wordt gezorgd. En gelijk heeft hij. Toch zorgen Tauber en Obermeier voor een goede afloop - dit ter geruststelling - maar dan zijn we een onderhoudende anderhalf uur verder, waarbij we midden in de gemoedelijke sfeer van de biertuin hebben gezeten, de slavernij hebben leren kennen, waaronder het personeel moet bedienen en bang gemaakt zijn door een engerd, die tussen de coulissen sloop. Het scenario is van regisseur Krämer. Het camerawerk is van Ralph Netzer.

credits

Regie:
Klaus Krämer
Cast:
Michaela May, Edgar Selge, Jule Ronstedt, Michael Rast, Maximilian Krückl, Gregor Bloéb, Sarah Camp, Andreas Nickl, Thomas Schmidt, Elmar Drexel, Peter Rühring, Gundi Ellert, Philipp Sonntag, Markus Eberhard
Scenario:
Klaus Krämer
Productie:
Cornelia Ackers
Camera:
Ralph Netzer
Jaar:
2004
Alt. titels:
Mass ist voll, Die
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen