Duitsland 2001. Komedie van Vera Loebner. Met o.a. Klausjürgen Wussow, Sylvia Haider, Oliver Hasenfratz, Gerd Baltus en Sharon Brauner.

VPRO Cinema

Constantin (Wussow), die beweert dat zijn achternaam Van Straten is, heeft het goed geschoten. Zijn echtgenote Isabelle (Haider) ziet er goed uit, is cultureel ontwikkeld, heeft klasse en zit vooral goed bij kas. Hierdoor is het mogelijk voor Constantin om zich te wijden aan het tuinieren en crossen op een dure Harley Davidson. Dan komt Hendrik Prior (Hasenfratz) plotseling op de proppen. Hij dreigt Constantins geluk te verstoren. Hij wil Isabelle namelijk vertellen dat Constantin wegens huwelijksbedrog gezeten heeft en dat hij zijn zoon is, tenzij Constantin met veel geld over de brug komt. Constantin gebruikt weliswaar de centjes van Isabelle, maar zij zit op de knip. Constantin stelt Hendrik een deal voor: hij geeft hem een spoedcursus charmeur/profiteur. Hendrik blijkt een vlotte leerling, te vlot en nu dreigt hij Constantins geluk weg te kapen. Gelukkig heeft Constantin nog twee personen, waarop hij rekenen kan: blinde barkeeper Jonny Barein (Baltus) en diens dochter Marion (Brauner). De hoogste tijd om Hendrik eens flink de loef af te steken. Het scenario van Bienzle-TATORT schrijver Felix Huby en Gunther Scheuthle is zo licht als een veertje en de film is niet veel meer dan een gemakkelijke klucht voor de populaire Wussow, die ernstige problemen met zijn gezondheid en zijn geheugen begint te krijgen. Het camerawerk is van Reiner Lauter.

credits

Regie:
Vera Loebner
Cast:
Klausjürgen Wussow, Sylvia Haider, Oliver Hasenfratz, Gerd Baltus, Sharon Brauner, Jenny Gröllmann, Karina Thayenthal, Wolf-Dietrich Berg
Productie:
NDR
Camera:
Reiner Lauter
Muziek:
Andreas Dicke
Jaar:
2001
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Gauner Komödie, Televisiefilm, Klucht
Landen:
Duitsland

op televisie

0 uitzendingen

Gaukler der Liebe (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken