Verenigde Staten 2000. Thriller van Fred Olen Ray. Met o.a. Brian Bosworth, Sondra Currie, Michael Dorn, Lance Guest en Cliff Robertson.

VPRO Cinema

Senator Stuart Davis (Hedison) is kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen. Hij gaat met een Concorde naar voormalig Joegoslavi[KA3]e om te onderhandelen over de vrijlating van Amerikaanse soldaten die in gevangenschap zijn geraakt in de Balkanoorlog. Hij ontdekt dat de Amerikaanse vice-president Pike (Robertson) het conflict heeft uitgelokt om in de vorm van een soort Marshall-plan zowel de lokale economie als de Amerikaanse weer op gang te brengen. Kapitein Jack Tyree (Bosworth) van de Amerikaanse luchtmacht gaat met Davis mee als verantwoordelijke voor zijn persoonlijke veiligheid. De kijker weet inmiddels dat Jack een eersteklas terroristenbestrijder is toen hij de passagiers uit een exprestrein moest bevrijden. Wat de kijker niet weet maar later gewaar wordt, is dat deze stoere luchtmachtofficier vliegangst heeft en geen vliegtuig besturen kan. De corrupte FBI-agent Rodgers bevindt zich (Dorn) met zijn helpers, die tot op de tanden toe zijn gewapend, in het vliegtuig. Pike heeft ervoor gezorgd, dat als het toestel eenmaal in de lucht is, zij de piloot en de co-piloot zullen vermoorden en per parachute het vliegtuig uit zullen springen. Zij willen het boven Parijs laten exploderen zodat senator Davis niet bekend kan maken wat de ware achtergrond van het conflict in de Balkan was. Uiteraard heeft iedereen buiten de waard gerekend met Jack, die met hulp van Shannon Carpenter (Whirry), de schrijfster van de toespraken van Davis, deze hachelijke situatie tot een goed einde brengt. Het scenario van Steve Latshaw is niet alleen onorigineel, maar ook te gek voor woorden en onlogisch. Het dialoog is houterig evenals het spel van hoofdrol Bosworth. Whirry heeft een te kleine en te onbelangrijke rol en is er alleen maar bij gehaald voor het vrouwelijke schoon en B-film veteraan Robertson is nauwelijks in beeld. Het camerawerk is van Tom Callaway.

credits

Regie:
Fred Olen Ray
Cast:
Brian Bosworth, Sondra Currie, Michael Dorn, Lance Guest, Cliff Robertson, Jennifer Harmon, David Hedison, Robert Pine, John Putch, Austin Stoker, Shannon Whirry, Andrew Stevens, Bruce Weitz, Ai Wan, Clark Reiner, Amir Aboulela, Grant Cramer, Gerald Henderson, Jan Speck, Sandra Currie
Productie:
Alan B. Bursteen
Camera:
Tom Callaway
Muziek:
Alexander Baker, Claire Marlow
Jaar:
2000
Alt. titels:
Hour of Valor, H├Âllenflug ├╝ber dem Atlantik
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mach 2 (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken