Canada/Verenigde Staten 2003. Mysterie van Michael Storey. Met o.a. Sean Young, Christopher Shyer, Peter Deluise, Ursula Karven en Winston Rekert.

VPRO Cinema

Juist als Nell MacDermott (Young) goede kansen heeft om in het Amerikaanse Congres gekozen te worden en daarmee de plaats in te nemen van haar overleden grootvader, een alom geacht en gerespecteerd politicus, komt haar man Adam Cauliff (Shyer) om het leven bij een explosie op zijn boot. Nells verkiezing komt in gevaar als er berichten circuleren over dubieuze zaken die Adam gedaan zou hebben. Als de politie bij monde van Detective Brennan (Deluise) en zijn collega Sclafani (Douglas) niet snel genoeg opschiet gaat Nell om het een en ander te ontzenuwen zelf op onderzoek uit; ze wordt daarbij geholpen door Lisa Ryan (Karven) die haar man Jimmy (Jeffreys) bij het zelfde ongeval verloor. Er gaat een beerput open en je vraagt je af of Adam wel echt dood is. Er komt zelfs een nepspiritiste bij te pas, maar in de finale blijkt de politie toch je beste kameraad. Er zijn heel veel kijksters, die dit afgereden plot niet eens uitkijken, ook al zijn ze verfente fans van de knappe, gesoigneerde en vooral goed geklede Young. Het scenario dat bedrog, hebzucht en wraak omvat, is van Jon Cooksey, Ali Matheson en John Benjamin Martin naar een pulproman van Mary Higgins Clark. Het camerawerk is van David Pelletier.

credits

Regie:
Michael Storey
Cast:
Sean Young, Christopher Shyer, Peter Deluise, Ursula Karven, Winston Rekert, Lloyd Bochner, Aaron Douglas, Ashley Hale, Ryan Hale, Scott Heindl, Woody Jeffreys, Claudette Mink, April Telek, Peter DeLuise
Productie:
Leanne Arnott, Stephen Arnott, Bruce Cohn Curtis, Lance H. Robbins, Crawford Hawkins
Camera:
David Pelletier
Muziek:
Claude Foisy
Jaar:
2003
Alt. titels:
Before I Say Goodbye, Before I say goodbye
Genres:
Mysterie, Thriller, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen