Verenigd Koninkrijk 2004. Misdaad van Patrick Harkins. Met o.a. James McPherson, Blythe Duff, John Mackie, Robert Robertson en Iain Anders.

VPRO Cinema

De ochtend die volgde op de feestnacht, nadat er een nieuwe griezelroman van Jason Randell was verschenen, wordt de bestsellerschrijver levenloos in een steegje aangetroffen met naast hem een bewusteloos hoertje, dat zich achteraf alleen maar kan herinneren van iemand een klap te hebben gekregen. Een zaak voor het team van Maryhill CID, dat versterkt is met een nieuwe schouwarts, Gemma Kerr (Harcourt), een soort Sam Ryan. Bij Randells steenrijke uitgever krijgt Fraser (McCredie) te horen dat Randell een schuinsmarcheerder was, maar de kersverse weduwe (Cadzow) en de zoon (Bruce) van het slachtoffer willen er niet van horen. Was het soms een op hol geslagen fan (McKay), die een plot uit een boek ten uitvoering heeft gebracht of een concurrerende schrijver, die het minder goed doet, maar meent over veel meer talent te beschikken? Dat de welgestelde uitgever zijn kip, die gouden eieren legt, geslacht zou hebben, lijkt uitgesloten. De fans van de serie gaan er eens goed voor zitten. Het scenario is van Rob Fraser naar een verhaal van Glenn Chandler.

credits

Regie:
Patrick Harkins
Cast:
James McPherson, Blythe Duff, John Mackie, Robert Robertson, Iain Anders, Leslie Harcourt, Alex Norton, Kate Dickie, Colin McCredie, Juliet Cadzow, Alastair B. Bruce, Garry Stewart, Frances Healy, David McKay
Scenario:
Rob Fraser
Schrijver:
Glenn Chandler
Jaar:
2004
Alt. titels:
Penthouse and Pavement
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen