Duitsland 2004. Misdaad van Johannes Grieser. Met o.a. Maja Maranow, Florian Martens, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy en Jaecki Schwarz.

VPRO Cinema

Vijftien jaar geleden draaide een zekere Siegfried Behrends voor veertien jaar de gevangenis in wegens moord op de huishoudster van senatrice Irene Winter (Dohm). Een zekere K[KA3]upper had hem herkend en op diens getuigenis was de veroordeling gebaseerd. Behrends heeft altijd geroepen dat hij onschuldig was. Het was de eerste moordzaak van Verena (Maranow) en Otto (Martens). Verena wordt vals beticht van het doorrijden na een ongeval, waarbij het slachtoffer, toenmalige getuige Küpper, in coma is beland. Derhalve wordt zij tijdelijk geschorst. Otto en Verena ontdekken dat Behrends onlangs vrij is gekomen en brengen de gebeurtenissen met elkaar in verband. Ze besluiten de oude zaak van toen op te graven en stellen de nodige ongerijmdheden vast. Ondertussen wordt voor een tweede keer gepoogd Küpper te vermoorden. Is dit het werk van Behrends? Het scenario van Jürgen Pomorin en Birgit Grosz is niet opwindend, al ontbreekt het in de film niet aan actie. Het hele team doet zijn best en dat is voor de fans van de serie voldoende. Het camerawerk is van Wolf Siegelmann.

credits

Regie:
Johannes Grieser
Cast:
Maja Maranow, Florian Martens, Leonard Lansink, Tayfun Bademsoy, Jaecki Schwarz, Gaby Dohm, Stephan Kampwirth, Arnfried Lerche, Susanne Schäfer
Camera:
Wolf Siegelmann
Muziek:
Robert Schulte-Hemming, Jens Langbein
Jaar:
2004
Alt. titels:
Starkes Team - Der Verdacht, Ein, Verdacht, Der
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen