Verenigde Staten 1935. Drama van George B. Seitz en George Seitz. Met o.a. Chester Morris, Robert Taylor, Virginia Bruce, Billie Burke en Raymond Walburn.

VPRO Cinema

Doktersfilm in optima forma. De briljante jonge ziekenhuisarts Bill Morgan (Morris) redt het leven van miljonairszoon Frank Snowden (Henry) door hem bij een acute blindedarmontsteking onmiddellijk te opereren. Hij haalt zich daarbij het odium op de hals van society-arts Dr. Harvey (Kolker), die hierdoor een lucratieve pati[KA3]ent heeft verloren. Harvey bekokstooft Morgans ontslag uit het ziekenhuis bij chefarts Dr. Waverly (Walburn). Hij kan zijn irrationele beslissing zonder kritiek van de collega`s nemen, omdat zij afgunstig zijn op de vaardigheden van Bill Morgan. Zonder werk kan Bill de knappe verpleegster Madge (Bruce) niet ten huwelijk vragen. Dan komt zijn pati[KA3]ente, de steenrijke Mrs. Crane (Burke) te hulp, zij heeft een ingebeelde ziekte: ze biedt Bill aan om een priv[KA1]e-kliniek te financieren. Ze doet dit niet uit naastenliefde: zij wil dag en nacht over een priv[KA1]e-arts en dito verpleging beschikken voor al haar vermeende kwalen. Terwijl Madge zich z[KA1]o de toekomst niet had voorgesteld, wordt Bill aangeschoten door een gangster. Hij begeeft zich naar het ziekenhuis van Dr. Waverly en vraagt de onervaren Dr. Tommy `Sprout` Ellis (Taylor) hem plaatselijk te verdoven en hem onder zijn aanwijzingen (in de spiegel) te opereren. Hoewel het voorspelbare verhaal een superdraak is, verloopt de film in een lekker vlot tempo, zodat hij per saldo nog steeds behoorlijk amusement bevat. Misschien ook nog interessant vanwege Taylor, toen een opkomende ster, die zou gaan schitteren in de klassiekers QUO VADIS (1951) van Mervyn LeRoy en IVANHOE (1952) van Richard Thorpe. Het scenario is van Michael Fessier en Samuel Marx naar de roman The Harbor van Theodore Reeves. Het camerawerk is van Lester White. GB-titel AFTER EIGHT HOURS.

credits

Regie:
George B. Seitz, George Seitz
Cast:
Chester Morris, Robert Taylor, Virginia Bruce, Billie Burke, Raymond Walburn, Henry Kolker, William Henry, Donald Meek, Louise Henry, Johnny Hines, Bobby Watson, Robert McWade, Arthur Vinton
Scenario:
Michael Fessier
Productie:
Lucien Hubbard
Camera:
Lester White
Muziek:
Oscar Radin
Schrijver:
Theodore Reeves
Jaar:
1935
Alt. titels:
After Eight Hours, Ambulance Call, Only Eight Hours
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Doktersdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Society Doctor (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken