Nederland/Verenigde Staten/Canada 1999. Misdaad van Robbie Ditchburn. Met o.a. Patrick Bergin, Annie Dufresne, Terry Simpson, Richard Zeman en Edward Yankie.

VPRO Cinema

Alec Dodge (Bergin), de hoofdredacteur van een groot dagblad in Chicago, verwelkomt zijn nieuwe uitgever en eigenaar met voorpaginanieuws over diens dubieuze grondspeculaties. Het is daarom niet verwonderlijk dat Alec op staande voet wordt ontslagen. Alec zoekt troost bij Claire Lavoie (Dufresne) in bed, die zoete woordjes in het Frans in zijn oor fluistert. Die nacht wordt de uitgever vermoord en uiteraard is Alec de verdachte, die ingesloten wordt. Hij kan niet met harde bewijzen komen over zijn alibi, want Claire is van de aardbodem verdwenen. Er zit voor Alec maar één ding op als de politie geen geloof hecht aan het bestaan van Claire: dat is uitbreken en zelf Claire op te sporen om zijn onschuld te bewijzen. Klinkt dit plot u bekend in de oren dan heeft u gelijk, want het is al honderdmaal vertoond en het scenario van Ron Base en Michael Stokes is niet erg boeiend gedaan. Zo weinig zelfs dat het de kijker koud laat wie er achter het complot zat. De spelprestaties helpen ook al niet om toch tot het einde te blijven zitten. Het camerawerk is van Daniel Villeneuve. Zonde van de moeite. Ook bekend als DEADLINE.

credits

Regie:
Robbie Ditchburn
Cast:
Patrick Bergin, Annie Dufresne, Terry Simpson, Richard Zeman, Edward Yankie, Christopher Heyerdahl, Vlasta Vrana, Bruce Dinsmore, Gillian Ferrabee, David Schaap, Alex Ivanovic, John Walsh, Deano Clavet, Jean-Guy Bouchard, Timothy Watson
Scenario:
Ron Base
Productie:
Jacques Méthé, Stéphane Reichel
Camera:
Daniel Villeneuve
Jaar:
1999
Alt. titels:
Deadline
Genres:
Misdaad, Thriller, Horror
Landen:
Nederland, Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Press Run (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken