Verenigd Koninkrijk 1997. Misdaad van Edward Bennett. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham en Susannah Corbett.

VPRO Cinema

Na de wurgmoord op een jonge vrouw in een kleine plaats krijgt de plaatselijke krant een vreemd telefoontje van iemand die meer over de moord schijnt te weten, in de vorm van een citaat uit [KL]Hamlet[KLE] van William Shakespeare. Algauw doet de mare de ronde over de Yorkshire Choker. Sergeant Wield (Royle) zit met de handen in het haar en neemt zelfs zijn toevlucht tot een helderziende. Een stroom van betweters in de vorm van een psychiater, een medium en taalwetenschappers, komen met hun zaligmakende theorie[KA3]en, maar volgens Dalziel (Clarke) is er gewoon een moordenaar bezig, die zo snel mogelijk gepakt moet worden. Als hem dat met Pascoe (Buchanan) tenslotte lukt, zijn er inmiddels meer moorden gepleegd. Het blijkt dezelfde dader te zijn en het duo rekent een seriemoordenaar in. De eerste in hun (tv-)carrière. Spannend en bij tijd en wijle heel vreemd. Het scenario is van Malcolm Bradbury naar de personages en de roman van Reginald Hill.

credits

Regie:
Edward Bennett
Cast:
Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham, Susannah Corbett, Carmen Gomez, Julie Graham, Sylvia Kay, Sheila Kelly, Nick Bagnall
Scenario:
Malcolm Bradbury
Productie:
Eric Abraham, Chris Parr, Richard Langridge, Trevor West, Warren Clarke
Muziek:
Damion Barry
Jaar:
1997
Alt. titels:
Killing Kindness, A
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen