Duitsland 1999. Drama van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Dennenesch Zoudé, Simon Licht, Walter Gontermann, Ferdinand Dux en Christian Ewald.

VPRO Cinema

Advocate Jana Hallberg (Zoud[KA1]e) is bezig met een strafzaak. Haar charmante en uitgekookte collega Christoph von Wellershoff (Licht) probeert haar op slinkse wijze de zaak te ontfutselen en wil hem snel afhandelen. Met reden, zo blijkt later. Jana valt voor hem en het tweetal begint een relatie, maar op het werk houdt Jana toch het kopje erbij en meent dat hun cliënt onschuldig is. Ze begint op haar eigen houtje een onderzoek, waarvan het spoor leidt naar het advocatenkantoor, waarvoor zij werkt. Nu gaat haar een licht op, ondanks het feit dat ze in een wespennest belandt. Ze komt voor de keuze te staan tussen haar relatie, het werk en de gerechtigheid. Zoals altijd ontdekt ook Jana dat de waarheid soms heel pijnlijk is. Een behoorlijk psychologisch drama dat het vooral van de dialogen en redelijke hoofdrollen moet hebben. Het camerawerk is van Hans- Jörg Allgeier. Stereo, 16:9.

credits

Regie:
Peter Schulze-Rohr
Cast:
Dennenesch Zoudé, Simon Licht, Walter Gontermann, Ferdinand Dux, Christian Ewald, Harald Mack, Heinz-Josef Braun, Susanne Huber
Camera:
Hans-Jörg Allgeier
Jaar:
1999
Alt. titels:
Geheime Zeuge, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der geheime Zeuge (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken