Verenigd Koninkrijk 1997. Misdaad van Gareth Davies. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham en Susannah Corbett.

VPRO Cinema

Dalziel (Buchanan) en Pascoe (Clarke) zijn bezig met de zaak van de `Micturater`, een meervoudige overvaller, die nadat hij zijn slachtoffer heeft neergeknuppeld in de fluitketel plast. Terwijl het onderzoek maar moeizaam vordert, gaat Peter Pascoe met zijn hoogzwangere vrouw Ellie (Corbett) de schrijver Colin Hopkins bezoeken, om het verschijnen te vieren van diens nieuwe onthullende boek over het leven in het dorpje Thornton Lacey. Kennelijk heeft het boek kwaad bloed gezet, want bij aankomst blijkt Colin te zijn verdwenen en zijn vrouw en twee gasten vermoord. De plaatselijke smeris Derek Backhouse blijkt niet echt efficiënt en Pascoe gaat hem helpen. Dat leidt tot een competentiestrijd, waarbij een klap of anderhalf valt. De kijkers en de fans van de serie die op het puntje van hun stoel zitten, vragen zich af, of er soms een verbinding bestaat met de 'Micturater'. De lezers van de boeken weten dat het om een redelijk getrouwe bewerking gaat en dat er weinig is weggelaten. Het scenario is van Malcolm Bradbury. Aflevering 4, nummer 1 uit het tweede seizoen.

credits

Regie:
Gareth Davies
Cast:
Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham, Susannah Corbett, Navin Chowdry, Andrew McCulloch, Patrick Ryecart, Freddie Jones, Meg Davies
Scenario:
Malcolm Bradbury
Productie:
Andrew Rowley, Richard Langridge, Trevor West, Warren Clarke
Muziek:
Daemion Barry
Jaar:
1997
Alt. titels:
Ruling passion, A
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen