Oostenrijk/Duitsland 2002. Drama van Gerhard Ertl en Sabine Hiebler. Met o.a. Meret Becker, Oliver Korittke, Jasmin Tabatabai, Jürgen Vogel en Mavie Hörbiger.

VPRO Cinema

'Een eigen benzinestation met een eigen werkplaats en een eigen benzinepomp,' mijmert Tom op zijn barkruk, 'en het ruikt zo goed!' Hij is een van de hoofdpersonen in een wonderlijk drieluik over een afgelegen tankstation, volgens de makers een 'Tankstellen-Triptychon'. De film opent met de eigenaar en zijn aangewaaide vriendin. De service is willekeurig, hun domein is achter de monitor die de vergeefs wachtende klanten registreert. Het liefst helpen ze niemand zodat ze de handen vrij hebben voor hun dromerige fantasiewereld. Het tweede stel wordt aangevoerd door de eerder genoemde Tom. Het derde en laatste koppel heeft in het benzinestation een auto in reparatie die ze dringend nodig hebben als vluchtauto na een spontane bankoverval. Aan het slot treffen de stellen elkaar in een zinderende climax. Een visueel festijn met een knappe muzikale ondersteuning (Sofa Surfers) die oa autogeraas, roestig gekraak, aankloppende klanten en een (horror)bel integreert. Genomineerd voor de VPRO Tiger Award van 2002.

credits

Regie:
Gerhard Ertl, Sabine Hiebler
Cast:
Meret Becker, Oliver Korittke, Jasmin Tabatabai, Jürgen Vogel, Mavie Hörbiger, Michael Ostrowski, Roswitha Meyer, Giora Seeliger, Maret Backer
Scenario:
Gerhard Ertl, Sabine Hiebler
Productie:
Danny Krausz, Kurt Stocker, Manfred Fritsch
Camera:
Helmut Wimmer
Muziek:
Sofa Surfers
Jaar:
2002
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Episodenfilm, Melodrama
Landen:
Oostenrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Nogo (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken