Duitsland 1994. Drama van Sylvia Hoffmann. Met o.a. Sabine Trooger, Matthias Brenner, Robinson Reichel, Suzanne von Borsody en Daniela Lunkewitz.

VPRO Cinema

Andrea L[KA3]obach (Trooger) is arts bij de eerste hulp in Frankfurt. Bij nacht en ontij rukt zij erop uit met verpleger Klaus Fr[KA3]uhtrunk (Reichel). In haar werk moet ze snel en effici[KA3]ent zijn en de juiste diagnose stellen om het leven van een pati[KA3]ent te redden. De relatie met haar vriend Konrad Beyer (Brenner) die journalist is, begint onder haar onregelmatige diensten te lijden. Als Andrea zelf in een benarde positie geraakt, weet ze niet zeker of ze nog wel op Konrad kan rekenen. Het banale scenario van regisseuse Hoffmann is tamelijk dramatisch en houdt daarom de aandacht behoorlijk vast. Het spel van de rolverdeling is OK en het camerawerk van Jürgen Herrmann is goed, maar alles ziet eruit alsof de film tien jaar ervoor gedraaid werd.

credits

Regie:
Sylvia Hoffmann
Cast:
Sabine Trooger, Matthias Brenner, Robinson Reichel, Suzanne von Borsody, Daniela Lunkewitz, Liane Hielscher, Sabina Trooger
Productie:
Michael André
Muziek:
Martin Haas, Robert Sattler
Jaar:
1994
Alt. titels:
Ärzte - Nachtrunden
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Doktersdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Nachtrunden (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken