Verenigd Koninkrijk 1999. Misdaad van Vinny Murphy. Met o.a. Stuart Sinclair Blyth, Gavin Kelty, Aisling O'Neill, Mark Dunne en Georgina McKevitt.

VPRO Cinema

Johnny T. is een jonge bendeleider uit Belfast die met zijn maten auto's kraakt en er dan snel in wegscheurt. Hij heeft mot gekregen met de IRA die wil profiteren van zijn misdaden om hun eigen terreur te financieren. Johnny T. drukt zijn snor en belandt in Dublin in de hoop er snel geld te maken en af te taaien naar betere oorden; Barcelona staat op zijn lijstje. Zijn pad kruist dat van zijn aartsvijand Whacker een gevaarlijke psychopaat, die hem 't liefst zo snel mogelijk uit de weg zou willen ruimen, maar ze worden het eens over een weddenschap: in Belfast auto's jatten en dan naar Dublin racen en wie het eerst bij het Papal Cross in Phoenix Park aankomt krijgt al het startgeld dat iedere deelnemer moet betalen.

credits

Regie:
Vinny Murphy
Cast:
Stuart Sinclair Blyth, Gavin Kelty, Aisling O'Neill, Mark Dunne, Georgina McKevitt, Mary Ellen McCartan, Mary Murray, Jeff O'Toole, Gerard Jordan
Scenario:
Vinny Murphy
Productie:
Michael Garland
Camera:
Seamus Deasy
Muziek:
Will Gregory, Adrian Utley
Montage:
Peter Boyle
Jaar:
1999
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Autorace
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Accelerator (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken