Duitsland 2000. Misdaad van Klaus Emmerich. Met o.a. Friedrich von Thun, Karl Schönböck, Irm Hermann, Gilbert von Sohlern en Sissy Höfferer.

VPRO Cinema

Zo handig als Capellari (Von Thun) in het oplossen van moordmysteries is, zo onhandig is hij met geldzaken. Niet dat hij met geld smijt zoals zijn vader Capellari senior (Sch[KA3]onb[KA3]ock), maar hij valt in handen van makelaar Felix Geiger (Lehmann) die zijn vermogen gaat beheren als hij het huis van zijn tante verkocht heeft. Na de moord op de voormalige eigenaresse van het huis dat Capellari wil kopen, wil hij de op hande zijnde transactie ongedaan maken, en vraagt hij Geiger zijn `geparkeerde` geld terug. Er blijken enige problemen te zijn, waardoor Capellari niet snel aan zijn tegoed kan komen. Als hij Geiger wil opzoeken, treft Capellari hem levenloos aan in zijn woning. Kommissarin Karola Geissler (H[KA3]offerer) vindt dat Capellari een duidelijk motief heeft. Capellari gaat op eigen houtje een onderzoek doen en stuit daarbij op Geigers verleidelijke bazin Ivana Zwirner (Malton) en de aalgladde Konsul Zwirner (Marischka). Hij ontdekt een hoop dat niet door de beugel kan, terwijl hij zelf onder druk staat, omdat huishoudster Hermine Feichtlbauer (Hermann) haar ontslag heeft aangekondigd. Het scenario van Rita Piel en regisseur Emmerich is een wie-is- de-dader-geschiedenis met de nodige dwaalsporen, die lang niet allen even origineel zijn. De mooie omgeving, de charmante Von Thun en de stereotiepe Höfferer zorgen ervoor dat je toch blijft kijken. De gastrol-van-deze-keer wordt door Malton heel fraai ingevuld. Het camerawerk is van Klaus Merkel.

credits

Regie:
Klaus Emmerich
Cast:
Friedrich von Thun, Karl Schönböck, Irm Hermann, Gilbert von Sohlern, Sissy Höfferer, Leslie Malton, Georg Marischka, Max Herbrechter, Klaus Lehmann, Ingo Hülsmann, Caroline Schreiber, Erich Hallhuber, Felix von Manteuffel, Gunda Ebert, Michaela Domes, Mato Vrselja, Aloysius Itoka, Sven Lehmann
Camera:
Klaus Merkel
Muziek:
Stefan Traub
Jaar:
2000
Alt. titels:
Verbrechen des Professor Capellari - Das Traumhaus, Die, Traumhaus, Das
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen