Frankrijk/Italië 1952. Drama van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Rossano Brazzi, Yvette Lebon, Armando Francioli, Maria Grazia Francia en Jean-Roger Caussimon.

VPRO Cinema

De jonge en beeldschone Anne de Breuil (Lebon) zit op het meisjespensionaat van een klooster. Op een nacht verlaat ze heimelijk de slaapzaal. Ze ontmoet een jonge luitenant die ze verleidt en vraagt haar naar Picardi[KA3]e te begeleiden. Later beschuldigt zij hem valselijk van desertie. De ongelukkige officier krijgt de doodstraf en het vonnis moet voltrokken worden door zijn broer de Beul van Lille (Caussimon), die zweert hem te wreken. Ondertussen is het Anne gelukt om de Comte de La F[KA2]ere (Brazzi) te strikken en ze wordt zijn echtgenote. Ze gaat kardinaal de Richelieu helpen bij zijn intriges tegen de Franse koning onder de schuilnaam Milady. Ze hoopt een valstrik te zetten voor de beul, maar ze loopt er zelf in en betaalt met haar leven. Een getrouwe bewerking tot scenario door regisseur Cottafavi, Giorgio Capitani en Siro Angeli van de roman van Alexandre Dumas père. Het tempo is vlot, maar de film is getekend door de tijd waarin hij gemaakt werd, ondanks de uitstekende rol van Lebon als een door en door verrotte vrouw. Het camerawerk is van Vincento Seratrice.

credits

Regie:
Vittorio Cottafavi
Cast:
Rossano Brazzi, Yvette Lebon, Armando Francioli, Maria Grazia Francia, Jean-Roger Caussimon, Nerio Bernardi, Enzo Fiermonte, Vittorio Sanipoli, Renato De Carmine, Massimo Serato
Camera:
Vincento Seratrice
Muziek:
Renzo Rossellini
Jaar:
1952
Alt. titels:
Boia di Lilla, Il
Genres:
Drama, Avonturenfilm, Actiefilm, Historische film
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm, Wraakfilm
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Il boia di Lilla (1952) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken