Oost Duitsland 1980. Misdaad van Vera Loebner. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Günter Naumann, Frank Lienert en Margot Busse.

VPRO Cinema

Hauptmann Fuchs (Borgelt) en Leutnant Arndt (Göhler) worden bij een noodlottig bedrijfsongeval geroepen. Een dak is ingestort en er valt een dode te betreuren. Ze ontdekken niet alleen dat er met het materiaal is geknoeid, maar dat het slachtoffer al dood was voor het ongeluk. Nu gaat het om moord en wist hij soms teveel? Het scenario van Ulrich Waldner gaat over de verrijking van een klein groepje, maar zegt niets over de werkelijke oorzaak: het ontbreken van een vrije markteconomie in het arbeiders- en boerenparadijs van vadertje Honecker. De nomenklatura kwam niets tekort en anderen dienden zich in te spannen om het land op te bouwen. Met hun kalme benadering en flauwe enkele draaien in het verhaal, grijpt ons politieduo de daders, die hun gerechte straf niet mogen ontlopen. Aflevering 67.

credits

Regie:
Vera Loebner
Cast:
Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Günter Naumann, Frank Lienert, Margot Busse, Barbara Dittus, Manfred Richter, Günter Wolf, Ingrid Rentsch
Jaar:
1980
Alt. titels:
Zeugen gesucht
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen