Australiƫ/Verenigde Staten 1997. Drama van Richard Franklin. Met o.a. Peter Phelps, Rachel Blakely, Chris Haywood, Jane Hall en Joseph Spano.

VPRO Cinema

Mick Webb (Phelps) zit achter de tralies. Hij moet terecht staan wegens moord. Zijn bewaakster Deborah Carter (Blakely) vindt hem wel aardig en valt voor hem. Hierdoor geeft Deborah haar toch niet al te beste huwelijk de genadeslag en ze valt uit de gratie bij haar collega`s. Zonder een warm huis en dito haard besluit Deborah dat zij met Mick het geluk moet zoeken. Ze brengt hem op de hoogte dat ze hem zal laten uitbreken. Ze weet niet dat Mick zijn maat Bertie (Haywood) wil laten meeprofiteren van de uitbraak. Hoewel ze vrijkomen en Deborah en Mick de vlucht lukt, worden ze toch gepakt en ingesloten, maar de band tussen Mick en Deborah raakt niet verbroken - integendeel hij wordt hechter, ondanks het feit dat Deborah haar voormalige werkplaats nu ook niet meer mag verlaten. Het scenario van Karin Altman en Michael Brindley is gebaseerd op een ware gebeurtenis. De spelprestaties zijn heel geloofwaardig en je vraagt je af terwijl de film voortsnelt, wat Deborah toch bezield moet hebben om aan zo'n gedoemde romantische relatie te beginnen. Het camerawerk is van Ellery Ryan.

credits

Regie:
Richard Franklin
Cast:
Peter Phelps, Rachel Blakely, Chris Haywood, Jane Hall, Joseph Spano, Russell Fletcher, Dennis Miller, Richard Moir, Terry Gill, Frank Gallacher, Doug Bowles, Jerome Dargan
Productie:
Ian Bradley, Andrew Brooke, Kris Noble
Camera:
Ellery Ryan
Jaar:
1997
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Australiƫ, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

One Way Ticket (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken