Duitsland 2002. Misdaad van Sabine Landgraeber. Met o.a. Mavie Hörbiger, Roman Knizka, Horst Krause, Peter Sattmann en Julia Richter.

VPRO Cinema

Jenny, de dochter van een gehandicapte schrijver van misdaadromans, helpt door toeval Ben (Knizka), een jonge bankrover en krijgt de smaak te pakken. Bovendien gaat zij op de buit zitten, terwijl Ben nog een schuld heeft aan een humorloze woekeraar. Na twee verdere overvallen, en de chantage van de corrupte aannemer Micha Viebig (Ricciarelli), die de minnaar van Jenny`s moeder Julia (Malton) is, raken ze in de klem van dikke smeris B[KA3]uchler (Krause) en zijn aantrekkelijke assistente Franz (Richter). Jenny moet alle geleerde lessen uit vaders boeken toepassen om de dans te ontspringen. Het scenario van Regine K[KA3]uhn is een ongebruikelijk misdaadverhaal, dat door een uitgelezen tv-rolverdeling met verve wordt neergezet. Helaas heeft het geen grote diepgang, maar het is op zijn minst onderhoudend. Krause is bekend als de sympathieke, gemoedelijke Dorfspolizist Krause (motor met zijspan en een hond) van het Kripo-Team Brandenburg in de nieuwe reeks uit de serie POLIZEIRUF 110. Het camerawerk is van Uli Kudicke.

credits

Regie:
Sabine Landgraeber
Cast:
Mavie Hörbiger, Roman Knizka, Horst Krause, Peter Sattmann, Julia Richter, Leslie Malton, Giulio Ricciarelli, Mavie Hörbig
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Uli Kudicke
Muziek:
Andreas Dicke
Jaar:
2002
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Schweigen ist Gold (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken