Burkina Faso/Frankrijk 1998. Komedie van Janusz Mrozowski. Met o.a. Désiré Koumsongo, Adrienne Koutouan, Aïssa Maïga, Tom Novembre en Ann-Gisel Glass.

VPRO Cinema

In een Westafrikaans land regeert dictator Adama (Koumsongo) met willekeur. Hij is zijn verkiezingsbeloften al lang vergeten en geniet van zijn privileges, terwijl zijn vrouw Albertine (Koutouan) het verduisterde geld op een bankrekening in Zwitserland stort. Het is duidelijk dat dit presidenti[KA3]ele stel, dat leeft als vorsten, behept is door de Boze Geest van de Blanke (Novembre). De voorouders van Adama besluiten dat Lucy (Maiga) hier iets aan moet doen en zij werpt zich in de verkiezingsstrijd en kampt voor de gelijke rechten van de vrouw. Adama wordt gevangen genomen en het is tijd voor een lesje: hij moet seksuele voorlichting krijgen - Lucy heeft een getande vagina! Corruptie, missionarissen en alles uit het Westen wat de maatschappij heeft verknoeid, passeert de revue en moet worden recht gezet. Een in westerse ogen tamelijk bizar sprookje, hoewel de uit Polen afkomstige regisseur Mrozowski die bijna zijn hele actieve leven in Frankrijk gewoond en gewerkt heeft, parallellen trekt met het communisme van het Oostblok. Het spel is heel behoorlijk, hoewel Koumsongo een amateur is. Een film die heel geschikt is om te vertonen op een zondagmiddag op de tv in het kader van films uit de derde wereld. Kijkers die actie, speciale effecten en een spannend verhaal verwachten, kunnen beter wegblijven of een film van hun gading in de bioscoop gaan bekijken. Passende Afrikaanse muziek van Rodolphe Burger en Kat Onoma. Het scenario is van regisseur Mrozowski. Het camerawerk van François About is niet slecht, maar men kan zien dat het budget beperkt was.

credits

Regie:
Janusz Mrozowski
Cast:
Désiré Koumsongo, Adrienne Koutouan, Aïssa Maïga, Tom Novembre, Ann-Gisel Glass, Pierre-Loup Rajot, Bala Moussa, Albertine, Mikhaïl Sleptsov
Scenario:
Janusz Mrozowski
Productie:
Janusz Mrozowski, Evelyne Georges, Madeline Vicensini
Muziek:
Rodolphe Burger, Kat Onoma
Jaar:
1998
Alt. titels:
Revanche de Lucy, La
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Feministische film, Sociaal drama
Landen:
Burkina Faso, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La revanche de Lucy (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken