Duitsland 2002. Misdaad van Stephan Wagner. Met o.a. Thomas Kretschmann, Oliver Nägele, Peter Roggisch, Catherine H. Flemming en Marek Wlodarzyk.

VPRO Cinema

Lanart (Kretschmann) en Hennings (N[KA3]agele) spelen diefje met verlos met de Hamburgse drugsmaffia, aangevoerd door reder Sievers (Licht). Hoewel de schoften informant Hausen (Zechmayer) hebben uitgeschakeld, weten ze niet hoeveel Hausen wist en wat hij had doorgegeven aan de politie. Daarom laten ze Maria Dorate, (Flemming) wier zoon zij in hun macht hebben, spioneren als Hausens vriendin. Aanvankelijk was de politie onkundig van het feit dat Hausen een vriendin had en de schurken laten het op geraffineerde wijze merken aan de politie, die daarop Maria gaat horen. Lanart en Hennings laten zich echter niet om de tuin leiden, vooral omdat een grote partij drugs in de haven van de hanzestad verwacht wordt. Het scenario van Holger Karsten Schmidt bevat een aantal aardige ideeën, maar is verder pure routine, evenals de misdadige types die de film bevolken. Het geheel is echter best onderhoudend. Het camerawerk is van Thomas Benesch.

credits

Regie:
Stephan Wagner
Cast:
Thomas Kretschmann, Oliver Nägele, Peter Roggisch, Catherine H. Flemming, Marek Wlodarzyk, Simon Licht, Frank Siekel, Nele Mueller-Stöfen, Wolfgang Zechmayer, Dieter Laser
Camera:
Thomas Benesch
Muziek:
Georg Kleinebrell
Jaar:
2002
Alt. titels:
Solist - Kuriertag, Der, Kuriertag
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Solist - Kuriertag (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken