Duitsland 2002. Mysterie van Udo Witte. Met o.a. Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Walter Nickel, Claudine Wild en Julius Jellinek.

VPRO Cinema

Het scenario van Christian Limmer is een wie-is-de-dader met de gebruikelijke dwaalsporen. Hij vermengt modieuze onderwerpen zoals de doping in de sport met het uittesten van geneesmiddelen, waaraan ongekend grote risico`s verbonden zijn en doorkruidt ze met de onbezonnen menselijke hartstocht. Een wielrenner valt tijdens een wedstrijd van zijn fiets en overlijdt later in het ziekenhuis. De charmante teamarts Catharina K[KA3]uhn (Wild) knalt met haar mooie cabriolet tegen een betonnen pilaar op de autobahn, omdat de remmen het niet doen, en alleen haar zoon Felix overleeft. Felix geeft Ehrlicher (Sodann) en Kain (Lade) een clou die eerst naar zijn vader Tobias (Jellinek), een tennisleraar, leidt, vervolgens naar Doris Singer (Krauss) en tenslotte naar haar hupse dochter Vanessa (Hagen - de dochter van Nina), die net een tennistoernooi gewonnen heeft. Een aflevering, nummer 493, die niet boven de anderen uitsteekt, naar vooral door de hoofdrollen zeer plezierig is om naar te kijken. Het camerawerk is van Dieter Krug.

credits

Regie:
Udo Witte
Cast:
Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Walter Nickel, Claudine Wild, Julius Jellinek, Naomi Krauss, Cosma Shiva Hagen, Annekathrin Bürger
Camera:
Dieter Krug
Muziek:
Stephan Wildfeuer
Jaar:
2002
Alt. titels:
Todesfahrt
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Todesfahrt (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken