USSR/Italiƫ/Frankrijk 1991. Drama van Giorgio Ferrara. Met o.a. Isabella Rosellini, Tom Conti, Zouc, Michel Duchaussoy en James Wilby.

VPRO Cinema

Veneti[KA3]e omstreeks 1750. De stad wordt belegerd. De beeldschone Rosanna (Rossellini) trouwt met de oude, steenrijke Stefano, die na het ja-woord de geest geeft. Nu is Rosanna een verlokkelijke partij, die het hof gemaakt wordt door bizarre buitenlandse edelen: een Engelsman die meer oog heeft voor de jonge dienaren, een Fransman die een fetisjist is en een Rus die masochist is. Ondertussen maken de vroede vaderen zich zorgen: als Rosanna met een van hen vertrekt, gaat de stad failliet. Ze willen haar in de armen duwen van haar voormalige minnaar, de graaf Angelo de Bascenero (Conti) en verkleden Antonietta (Zouc) tot kamerdienaar Antonio - dan valt Rosanna op Antonio... Een schelmenroman naar het blijspel van Carlo Goldoni, door Jean- Pierre Bardos, Enrico Medioli en regisseur Ferrara tot scenario bewerkt. De film heeft weelderige decors en werd voor een groot deel opgenomen in Rusland dat zich aan het losmaken was van het communisme. In de mindere rollen zijn Russische karakterspelers ingedubd. De film is een fraaie verpakking om een lege huls, maar de jonge Rossellini is adembenemend als vrouw en niet zozeer als actrice. Het camerawerk is van Franco di Giacomo.

credits

Regie:
Giorgio Ferrara
Cast:
Isabella Rosellini, Tom Conti, Zouc, Michel Duchaussoy, James Wilby, Aleksandr Abdulov, Vsevolod Larionov, Aleksandr Shirvindt, Innokenti Smoktunovsky, Sergei Badichkin, Lyudmila Yaroshenko, Yevgeni Samojlov, Vladislav Bush
Camera:
Franco Di Giacomo
Muziek:
Bruno Moretti, Nicola Piovani
Jaar:
1991
Alt. titels:
Assedio di Venezia
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Erotiek, Salon-drama
Landen:
USSR, Italiƫ, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Caccia alla vedova (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken