Duitsland 2001. Komedie van Andreas Prochaska. Met o.a. Tilo Prückner, Barbara Valentin, Anna Loos, Alexander Beyer en Dieter Landuris.

VPRO Cinema

Engelbrecht (Pr[KA3]uckner) heeft door een jeugdtrauma een hekel aan honden en heeft het niet zo op mensen begrepen, vooral niet op vrouwen. Het komt door zijn moeder. Hij exploiteert een Imbiss, waar gebraden gehaktballen de specialiteit zijn en dat trekt honden aan, die het op de etensresten hebben voorzien. Marlene (Valentin), de conci[KA3]erge van het huis waar Engelbrecht woont, is een aantrekkelijke weduwe met een zwak voor honden. Ze heeft een oogje op Engelbrecht en is vast van plan hem aan de haak te slaan. Haar veelvuldig bedrogen schoonzoon Rainer (Beyer) is politieman en maakt jacht op een seriemoordenaar met een hond en dat spoor leidt weer naar Engebrecht. Met dergelijke ingrediënten in het scenario van Franziska Riemann, heb je dan een leuke dijenkletser. Wie het niet serieus neemt, kan zich best vermaken met al deze onzin, die niet slecht gespeeld wordt. Groots is het natuurlijk niet. Het camerawerk is van Wolf Siegelmann.

credits

Regie:
Andreas Prochaska
Cast:
Tilo Prückner, Barbara Valentin, Anna Loos, Alexander Beyer, Dieter Landuris, Cordelia Wege, Tabea Rahel Germo, Jacob Burchard
Scenario:
Franziska Riemann
Productie:
Cornelia Ackers
Camera:
Wolf Siegelmann
Muziek:
Christoph Dienz
Jaar:
2001
Alt. titels:
Hunde sind schuld, Die
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Dierenfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Hunde sind schuld (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken