Verenigde Staten 2000. Drama van Robert Wise. Met o.a. Peter Falk, Aaron Meeks, Nastassja Kinski, Andrew McCarthy en Ruby Dee.

VPRO Cinema

Fairview 1969. In dit typisch Amerikaanse stadje heeft de tamelijk eenzame Abel Shaddick (Falk) een delicatessenwinkeltje. Zelfs 24 jaar na afloop van de oorlog is hij nog steeds bedroefd over het feit dat zijn zoon gevallen is in de strijd tegen de nazi`s. Inmiddels is hij weduwnaar geworden en gaan de zaken niet florissant. Abels neef Stanley Banner (McCarthy) zoekt zijn oom af en toe op, om er altijd beter van te worden. Stanley wil Gloria Ross (Kinski) veroveren en om indruk op haar te maken belooft hij dat hij de acht-jarige Herman Washington (Meeks), wiens ouders het niet erg breed hebben, een onvergetelijke vakantie. Hij vertelt Gloria niet dat hij de jongen gaat dumpen bij zijn oom om haar zo snel mogelijk in de armen te kunnen sluiten. De knorrige Abel weet niet wat hem overkomt als Herman uit de bus stapt in Fairview en zich bij hem meldt. De rest is dan geschiedenis en uiterst voorspelbaar, maar dankzij de uitmuntende vertolkingen van Falk, Meeks en Kinski is deze film heel genietbaar. Het scenario is van Rod Serling, die een draaiboek opnieuw bewerkte, dat hij in 1970 geschreven had, en hij heeft getracht zoveel mogelijk overdreven sentiment weg te werken. De regie van Wise mag er zijn. Een superieure smartlap. Het camerawerk is van Albert J. Dunk.

credits

Regie:
Robert Wise
Cast:
Peter Falk, Aaron Meeks, Nastassja Kinski, Andrew McCarthy, Ruby Dee, Ingrid Torrance, Lillian Carlson, Gillian Barber, Keith Gordey, Alvin Sanders, Henry O. Watson, Gregor Trpin, Anthony Quao, Gavin Bennet, Ty Olsson, Ryder Morse
Scenario:
Rod Serling
Productie:
Robert Halmi jr, Renée Valente
Camera:
Albert J. Dunk
Muziek:
Cynthia Millar
Jaar:
2000
Alt. titels:
Storm in Summer, A
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Melodrama, Americana, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Storm in Summer (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken