Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Austin Melford en Graham Cutts. Met o.a. John Mills, Grete Mosheim, Robertson Hare, Norah Howard en Jack Hobbs.

VPRO Cinema

Knappe erfgenaam Robert Miller (Mills) valt voor de mooie Vera Hart (Mosheim) en gaat in op een idioot voorstel van haar om zijn glanzende nieuwe karretje dat hij van zijn steenrijke pa (Lester) gekregen had, aan haar te `verkopen`. Hij stelt voor om haar chauffeur te worden. Een romance ontluikt. Vera is echter een arbeidster in vaders fabriek, waar muziekinstrumenten gebouwd worden, en vanwege het standsverschil behoort het paar eigenlijk niet met elkaar om te gaan. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, al wordt alles tijdelijk verknoeid door vaders secretaris, die hun geheim dreigt te verraden. Het scenario voor deze idiote muzikale komedie (vandaar de fabriek!) is van regisseur Melford, die met Richard Benson en Stafford Dickens de oorspronkelijke theatermusical van László Vadnay en Miklós Vitéz bewerkte. Al Goodhart, Al Hoffman en Maurice Sigler schreven extra liedjes die speciaal voor de Engelstalige filmversie bedoeld waren. De oorspronkelijke songs zijn van Mischa Spoliansky, die op de aftiteling vermeld staat als M. Spolianski. Het camerawerk is van Mutz Greenbaum. Toen al geen succes, maar nu zeer beslist niet.

credits

Regie:
Austin Melford, Graham Cutts
Cast:
John Mills, Grete Mosheim, Robertson Hare, Norah Howard, Jack Hobbs, Mark Lester, Margaret Withers, Paul Graetz, Glennis Lorimer, Hay Plumb
Camera:
Mutz Greenbaum
Muziek:
Al Goodhart, Al Hoffman, Maurice Sigler, M. Spolianski
Jaar:
1935
Genres:
Komedie, Muziek, Musical
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie

0 uitzendingen

Car of Dreams (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken