Duitsland 1981. Mysterie van Thomas Engel. Met o.a. Helmut Fischer, Rolf Castell, Peter Fricke, Almut Eggert en Hannelore Gray.

VPRO Cinema

Zware jongen Theo Scholz (Schicha) wordt neergeschoten en zwaar gewond door een patrouille van politie. Die had via de mobilofoon gehoord, dat hij aan een controle van de spoorwegpolitie was ontsnapt, en hem met een taxi gesmeerd was. Scholz belandt in het ziekenhuis. Hij is voor de Kripo geen onbekende, want hij moest nog een straf uitzitten; reden waarom er tegen hem een opsporingsbevel liep. Scholz krijgt onmiddellijk bezoek van advocaat Overdiek (Fricke), waarvan men weet dat hij voor de onderwereld werkt. Tijdens het onderzoek begrijpt commissaris Lenz (Fischer) van de afdeling moordzaken niet goed waarom Scholz zo`n groot risico nam. Kort erna wordt het lijk van de chauffeur van de vluchtwagen gevonden aan de rand van de stad. Hij was door Scholz met een pistool bedreigd. Het lichaam toont sporen van zware mishandeling. Spoedig blijkt dat er verbindingen zijn met een sinds lange tijd onopgeloste overval op een geldtransport als er een biljet van duizend mark opduikt op het station. Lenz die onder druk staat van hoofdcommissaris Schubert (Castell) neemt een aantal risico's om sneller tot een oplossing te komen. Scenarioschrijver-jurist Peter Hemmer blijkt altijd weer een waarborg voor een degelijke kennis van het misdaadmilieu. Het camerawerk is van Peter Barthel. Eerste zaak van Lenz, die hoofdcommissaris Veigl opvolgde na lange tijd zijn rechterhand geweest te zijn. Aflevering 130.

credits

Regie:
Thomas Engel
Cast:
Helmut Fischer, Rolf Castell, Peter Fricke, Almut Eggert, Hannelore Gray, Henner Quest, Willy Harlander, Hubert Münster, Herbert Stass, Ralph Schicha, Peter Moland, Max Griesser, Luigi Tortora
Productie:
Peter Hoheisel
Camera:
Peter Barthel
Muziek:
Klaus Doldinger
Jaar:
1981
Alt. titels:
Im Fadenkreuz
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Im Fadenkreuz (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken