Mexico 1991. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Patricia Reyes Spindola, Alejandro Parodi, Evangelina Sosa, Damián Alcázar en Ernest Yañez.

VPRO Cinema

Het schip van Marro (Alcazar) ligt in een Mexicaanse haven. De gele quarantainevlag is gehesen en niemand mag van boord. Marro houdt het niet meer uit en springt over de railing. Hij verstopt zich in een bordeel in de stad, waar hij de mooie Perla (Sosa) ziet. Haar moeder Tomasa (Spindola) laat haar dansen en zich prostitueren. Marro wordt op slag verliefd op Perla, maar Tomasa probeert ze uit elkaar te houden en wil voorkomen dat ze elkaar gaan beminnen. Ze heeft hiervoor een goede reden: Marro en Perla zijn broer en zus, maar weten dit niet. Ondanks al haar pogingen kunnen Perla en Marro ontsnappen met hulp van de oude pianist Carmelo (Parodi), die op zijn beurt weer een amoureuze relatie onderhoudt met Tomasa. Paz Alicia Garciadiego die het scenario schreef, maakte een vrije bewerking van het korte verhaal Le port van Guy de Maupassant. Regisseur Ripstein vertelt de geschiedenis, waarschijnlijk geïnspireerd door Akira Kurosawa, drie keer, telkens vanuit een ander gezichtspunt. Helaas heeft Ripstein de kwaliteiten van de Grote Meester niet. Zowel het spel als het camerawerk van Angel Gode laten zeer te wensen over, waardoor deze tamelijk levenloze film zich beperkt tot het kringetje van Ripstein- aanhangers.

credits

Regie:
Arturo Ripstein
Cast:
Patricia Reyes Spindola, Alejandro Parodi, Evangelina Sosa, Damián Alcázar, Ernest Yañez, Julian Pastor, Jorge Fegan, Alejandro Montoya, Fernando Soler
Productie:
Allen Persselin, Michael Donnelly, Hugo Scherer
Muziek:
Lucia Alvarez
Jaar:
1991
Alt. titels:
Mujer del puerto, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Erotiek
Landen:
Mexico

op televisie
0 uitzendingen

La mujer del puerto (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken