Oostenrijk 1997. Mysterie van Wolfgang Murnberger. Met o.a. Michael Janisch, Wolfgang Hübsch, Johannes Nikolussi, Elisabeth Lanz en Michou Friesz.

VPRO Cinema

Mag Ritte (Samel), een beroepsmoordenaar, heeft een originele manier bedacht om zijn lijken te laten verdwijnen: hij laat ze meteen ophalen door een begrafenisondernemer, die moet zorgen voor een keurige uitvaart door de slachtoffers weg te moffelen in de graven van recent overleden klanten. Het loopt echter verkeerd wanneer Ritte tijdens het werk toevallig verrast wordt door een zwerver. Voor het zover is, stuurt Oberinspektor Kant (H[KA3]ubsch) Maria (Friesz), de uitbaatster van zijn stamkroeg, er op uit als lokvogel, maar daarmee komt de zaak niet echt verder. Pikant detail: Ritte's voornaam Mag is geïnspireerd door zijn bewondering voor de Belgische schilder Magritte. Het scenario is van regisseur Murnberger. Het camerawerk is van Wolfgang Koch. Tweede zaak van de Weense politie. Aflevering 261.

credits

Regie:
Wolfgang Murnberger
Cast:
Michael Janisch, Wolfgang Hübsch, Johannes Nikolussi, Elisabeth Lanz, Michou Friesz, Udo Samel, Susanne von Almassy, Fritz von Friedl
Scenario:
Wolfgang Murnberger
Camera:
Wolfgang Koch
Muziek:
Roland Neuwirth
Jaar:
1997
Alt. titels:
Morde ohne Leichen
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen