Verenigde Staten 1997. Fantasy van Allan A. Goldstein. Met o.a. Richard Mulligan, Shirley Jones, Bob Goldthwait, Adam Zolotin en Adrienne Carter.

VPRO Cinema

Wiley Thompson (Zolotin) wordt door zijn vader (Novak) naar zijn oma (Jones) en opa (Mulligan) gestuurd, die in een boerderij wonen. Wiley is een echt stadskind en hij weet niet wat hij in zo`n achtergebleven gehucht zonder vrienden moet beginnen. Gelukkig is zijn hond Skippy meegegaan en via hem ontdekt hij dat de beesten op de boerderij kunnen praten. Zo wordt het toch leuk en beleeft hij een heel avontuur als hij kennismaakt met een waanzinnige geleerde (Goldthwait). Typische kielzogvaarder in de stijl van de succesfilm BABE. Het niet al te originele scenario is van Nancey Silvers naar een verhaal van haarzelf, Lanny Horn en Jonathan Prince. Met in de originele versie o.a. de stemmen van: Meredith Baxter als koe, James Belushi als Skippy, Valerie Harper als kip en Markie Post als paard. De oorspronkelijke titel is een variatie op de uitdrukking over trouwe honden: 'man's best friend'. Het camerawerk is van Rod Parkhurst.

credits

Regie:
Allan A. Goldstein
Cast:
Richard Mulligan, Shirley Jones, Bob Goldthwait, Adam Zolotin, Adrienne Carter, Kyle Labine, Tom McBeath, Edward Asner, Roger Clinton, David Milbern, John Ratzenberger, John Novak, Lily Shavick, Myron Natwick, Patrick Keating, Alex Doduk, Ellie Harvie
Scenario:
Nancey Silvers
Productie:
James Shavick, Marc Samuelson, Peter Samuelson, Simon Abbott
Camera:
Rod Parkhurst
Muziek:
David Lawrence
Jaar:
1997
Genres:
Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dog's Best Friend (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken