Duitsland 2000. Drama van Andreas Dresen. Met o.a. Axel Prahl, Jevgenij Sitochin, Katrin Saß, Horst Krause en Martin Seifert.

VPRO Cinema

De wederwaardigheden en de ongestilde verlangens van Anne (Schmeide), een aankomende vrouwelijke smeris, die net afgestudeerd is aan de politieacademie in Berlijn. De 27-jarige Anne komt terecht op een wijkbureau in Rostock (de voormalige DDR), in een buurt waar de kleine criminaliteit hoogtij viert. De politiepost is duf en het gaat er bureaucratisch toe, terwijl Anne gehoopt had op een avontuurlijk leven en een interessante carri[KA2]ere. Ze leert via de kleine winkeldief Benny (Grubba) diens vader Jegor (Sitochin) kennen die tot de kleine Russische maffia hoort. Ze knoopt tegen beter weten een intieme relatie met hem aan als ze een wasmachine van hem koopt en maakt kennis met de asociale moeder van Benny. Ze laat zich ook pakken door een getrouwde collega van het werk en als ze haar carrière zwaar op het spel zet door Jegor te laten vluchten nadat hij een overval had gepleegd, blijken haar collega's niet zo duf en bureaucratisch te zijn. Aardig beeld van het leven in een grauwe stad naar een redelijk boeiend scenario van Laila Stieler en goed spel van de gehele rolverdeling, zeker Schmiede die aardig snel uit de hoek kan komen, niet mooi is maar wel echt, ook als ze in haar zwarte ondergoed zit en uit de kleren gaat. Het camerawerk is van Michael Hammon.

credits

Regie:
Andreas Dresen
Cast:
Axel Prahl, Jevgenij Sitochin, Katrin Saß, Horst Krause, Martin Seifert, Klaus Manchen, Heidemarie Schneider, Ursula Werner, Peter Pauli, Eberhard Bremer, Eberhard Kirchberg, Paul Grubba, Gabriela Maria Schmeide
Productie:
Wolf-Dieter Brücker
Camera:
Michael Hammon
Jaar:
2000
Alt. titels:
Polizistin, Die
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Steden-drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Polizistin (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken