Duitsland 1986. Drama van Rainer Wolffhardt. Met o.a. Christine Neubauer, Fred Stillkrauth, Gerd Fitz, Gerhard Acktun en Peter Weiß.

VPRO Cinema

Weduwnaar Pointner (Fitz) die met zijn zoon Franz (Wei[KL29]) op een grote herenboerderij woont, krijgt Kuni (Neubauer) over de vloer als meid. Deze voormalige serveerster heeft snel door dat een van de mannen in haar armen moet kunnen vallen, maar voor het zo ver is, vindt zij eerst de knecht G[KA3]otz (Stillkrauth) op haar weg. Götz die in feite op de boerderij de lakens uitdeelt, koestert wantrouwen jegens Kuni en kan haar niet goed velen. Hij gaat in haar verleden graven en ontdekt tot zijn ontsteltenis dat er een gebeurtenis is dat hem met haar verbindt. Het scenario is van Joachim Hamman naar de roman van Ludwig Ganghofer. Het camerawerk is van Carl-Friedrich Koschnick. Voor liefhebbers van bijna tijdloze, heitmatachtige drama's. Neubauer zou nog dikwijls in Duitse tv-films te zien zijn.

credits

Regie:
Rainer Wolffhardt
Cast:
Christine Neubauer, Fred Stillkrauth, Gerd Fitz, Gerhard Acktun, Peter Weiß, Tilo Prückner, André Dumas, Fabienne Perineau
Scenario:
Joachim Hamman
Camera:
Carl-Friedrich Koschnick
Muziek:
Bert Breit
Schrijver:
Ludwig Ganghofer
Jaar:
1986
Alt. titels:
Unfried, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Heimatfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Unfried (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken