Verenigde Staten 1946. Romantiek van Anthony Mann. Met o.a. Frances Langford, Ralph Edwards, Russell Wade, Iris Adrian en Richard Martin.

VPRO Cinema

Honderd procent WO II-draak. Eddie Clark (Edwards), de eerste piloot van een B-29 bommenwerper, raakt op de avond voordat hij op missie gaat in de Stille Oceaan om de Japanners te bestrijden, onder indruk van de mooie stem van de knappe Louise Anderson (Langford) in een Newyorkse club, begeleid door Montana (Adrian) op de piano. Louise op haar beurt is weg van de stoere vlieger, die zijn kist naar haar Bamboo Blonde noemt. Ver weg in het oorlogsgebied verricht Eddie met zijn bemanning, w.o. tweede vlieger Jim Wilson (Martin), de nodige heldendaden door een Japanse kruiser tot zinken te brengen en een aantal Hokaidojagers af te schieten. Terug uit de oorlog wacht de lieve Louise nog steeds op Eddie, reden genoeg om zijn stijve verloofde voor haar te laten schieten. Het scenario is van Olive Cooper, Lawrence Kimble naar een verhaal van Wayne Whittaker. Het camerawerk is van Frank Redman. Een belachelijke film, zeker niet Mann's beste.

credits

Regie:
Anthony Mann
Cast:
Frances Langford, Ralph Edwards, Russell Wade, Iris Adrian, Richard Martin, Jane Greer, Glen Vernon, Paul Harvey, Regina Wallace, Jean Brooks, Tommy Noonan, Dorothy Vaughan, Walter Reed, Jason Robards sr, Robert Clarke
Scenario:
Olive Cooper
Productie:
Herman Schlom, Sid Rogell
Camera:
Frank Redman
Schrijver:
Wayne Whittaker
Jaar:
1946
Alt. titels:
Bamboo Blonde, The
Genres:
Romantiek, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

The Bamboo Blonde (1946) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken