Zwitserland/Oostenrijk/Duitsland 1995. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Dietz Werner Steck, Rita Russek, Rüdiger Wandel, Peter Bongartz en Siemen Rühaak.

VPRO Cinema

Een man uit Stuttgart wordt zonder aanwijsbare redenen gedood met een giftige pijl uit een blaaspijp. Commissaris Ernst Bienzle (Steck) ontdekt dat het slachtoffer lid was van een vreemde religieuze sekte, waarvan ook Barbara Cossmann (Kunz), de beste vriendin van Bienzle`s levensgezellin Hannelore Schmiedinger (Russek), lid is. Als Barbara door de sekte geruïneerd wordt en op een onnatuurlijke wijze de dood in gaat, gaat Hannelore incognito de gemeenschap in om te berichten over de misdadige kantjes van hun pseudo filosofische opvattingen. Nog altijd een actuele thriller over de minder bekende, duistere praktijken van de religieus getinte sekten in de trant van Ron Hubbards kerk der Scientology en verbindingen met Zuid-Amerikaanse drugskartels. Dit levert in elk geval een goede en spannende krimi op met een scenario van Felix Huby en camerawerk van Georg Steinweh. Vijfde zaak van Bienzle, aflevering 315.

credits

Regie:
Hartmut Griesmayr
Cast:
Dietz Werner Steck, Rita Russek, Rüdiger Wandel, Peter Bongartz, Siemen Rühaak, Nicolin Kunz, Eberhard Feik, Udo Vioff, Peter Mohrdieck, Jacques Breuer, Monika Hirschle, Jochen Stark, Klaus Spürkel, Walter Renneisen
Muziek:
Roland Baumgartner
Jaar:
1995
Alt. titels:
Bienzle und die Feuerwand
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen