Frankrijk 1993. Drama van Serge Pénard. Met o.a. Francis Perrin, Henri Guybet, Maurice Baquet, Claude Brosset en Guinal Barthélémy.

VPRO Cinema

Zo`n dikke veertig kilometer ten ZW van de Normandische havenplaats Caen lig het dorpje Livarot. WO II (1939-45) is voorbij en het leven probeert weer zijn normale patroon te hervatten. Jean (Barth[KA1]el[KA1]emy) wordt toevertrouwd aan zijn grootouders en leert zijn ooms Andr[KA1]e (Guybet) en Arthur (Fréon) van nabij kennen. André, die saai en serieus is, is burgemeester van het dorp. Arthur is een rokkenjager en een gewiekste stroper, die Jean gaat inwijden in zijn quasi illegale activiteiten. De twee broers kunnen elkaar niet luchten of zien en André loert op een kans om Arthur erbij te lappen, maar die is hem telkens te slim af. Het scenario is van Jean- Claude Pon[KA1]con, die zijn autobiografische streekroman bewerkte voor de film. Gemaakt met o.a. geld van de regio en terechtgekomen op de Franse thuisbuis via jongerenzender M6. Het camerawerk is van Jean-Claude Rivière.

credits

Regie:
Serge Pénard
Cast:
Francis Perrin, Henri Guybet, Maurice Baquet, Claude Brosset, Guinal Barthélémy, François Dyrek, Jacques Petitjean, Véronique Laupin, Marine Falk
Scenario:
Jean- Claude Pon[KA1]con
Productie:
Jacques Arbez
Camera:
Jean-Claude Rivière
Muziek:
Étienne Perruchon
Jaar:
1993
Alt. titels:
Braconne, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La braconne (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken