Australië 1985. Komedie van Denny Lawrence en Danny Lawrence. Met o.a. Joy Smithers, Martin Sacks, Jack Ellis, Philip Quast en Louise Le Nay.

VPRO Cinema

Buschauffeur Des Tunkley (Sacks) en zijn jonge vrouw Terri (Smithers) wonen met hun zoontje in een trailerpark, net even buiten de Australische stad Sidney. Terri droomt van een eigen huis en haalt Des over een eigen stek te gaan kopen. Ze laten zich door een makelaar met een gladde tong volledig bezwendelen en kopen een huis van het model Buckingham, dat er op de tekening heel aardig uit ziet, maar in werkelijkheid vol gebreken zit. Ondanks het feit dat Terri en Des alle mogelijke overuren draaien, raken ze achterop met de aflossingstermijnen en worden ze door onverbiddelijke schuldeisers achterna gezeten. Met zijn rug tegen de muur reageert Des op een originele manier op de benarde situatie. Grappige film over 'eigen huis, is goud waard', die de draak steekt met de hebzucht. Onderhoudend, aardig gespeeld en behoorlijk geregisseerd. Het scenario is van Paul Leadon en David Poltorak. De fotografie is van Andrew Lesnie.

credits

Regie:
Denny Lawrence, Danny Lawrence
Cast:
Joy Smithers, Martin Sacks, Jack Ellis, Philip Quast, Louise Le Nay, Geneviève Mooy, Max Phipps, Bill Young, Gary Who, Lance Curtis
Scenario:
Paul Leadon
Productie:
David Elfick, Steve Knapman
Camera:
Andrew Lesnie
Muziek:
Cameron Allan
Jaar:
1985
Alt. titels:
House Broken, House broken
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Australië

op televisie
0 uitzendingen

Emoh Ruo (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken