Australiƫ 1992. Drama van Gillian Armstrong. Met o.a. Lisa Harrow, Liri Paramore, Bruno Ganz, Kerry Fox en Miranda Otto.

VPRO Cinema

Dit driehoeksdrama over twee zusters die met dezelfde man optrekken, zit handig in elkaar en wordt knap gespeeld. Het huwelijk van schrijfster Beth (Harrow) uit Sydney met Fransman JP (Ganz) zit na zeven jaar aardig in het slop. Hun dochter Annie (Otto) die zeventien is, trekt zich daar weinig van aan en hun onderhuurder Tim (Paramore) zit tussen de wal en het schip. Beth`s jongere zus Vicki (Fox) keert uit Itali[KA3]e terug en wordt het kind van de rekening als zij een relatie begint met JP op het moment dat Beth op reis gaat met haar vader (Hunter). Het scenario van Helen Garner is niet bepaald origineel maar haar vrouwelijke personages zijn haarfijn geobserveerd en worden kittig gespeeld. Subtiel camerawerk van Geoffrey Simpson en een blues-achtige muziekscore van Paul Grabowski. Harrow kreeg voor haar vertolking de onderscheiding als Beste Actrice bij de Australian Film Awards van 1992.

credits

Regie:
Gillian Armstrong
Cast:
Lisa Harrow, Liri Paramore, Bruno Ganz, Kerry Fox, Miranda Otto, Kiri Paramore, Bill Hunter, Lex Marinos, Mickey Camilleri, Lynne Murphy
Muziek:
Paul Grabowsky
Jaar:
1992
Alt. titels:
Last Days of Chez Nous, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

The Last Days of Chez Nous (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken