Zwitserland/Frankrijk/Duitsland 1997. Drama van Igaal Niddam. Met o.a. Corinne Touzet, Mathieu Carrière, Romain Legrand, Aurélien Recoing en Paul Crauchet.

VPRO Cinema

Muriel (Touzet), een jonge, succesvolle, Zwitserse advocate die snel leeft, krijgt een visioen, waarin zij ziet hoe haar zoontje Romain (Legrand) wordt verteerd door een vlammenzee. Langzaam beseft zij dat zij als kind al werd geconfronteerd met een dergelijke paranormale gave en zij gaat op zoek naar verklaringen voor dit fenomeen. Ze komt in aanraking met een wetenschapper, die met een onderzoek bezig is. Naast het thema van helderziendheid en de beperkingen ervan, is dit vooral de strijd van een moeder die haar zoontje wil redden van wat zij vreest dat hem zal overkomen. Het spel van moeder en kind zijn sterk en maken de overbodige traagheid van het scenario van Michèle Letellier min of meer acceptabel. Het camerawerk is van Claude Egger, Michel Burki en Christian Jacquenod.

credits

Regie:
Igaal Niddam
Cast:
Corinne Touzet, Mathieu Carrière, Romain Legrand, Aurélien Recoing, Paul Crauchet, Patrick Lapp, Philippe Mathey, Dorothea Brandin, Pierre Arbel, Françoise Courvoisier, Pierre Chaillet, Dominic Noble, Alain Besancon, Mathieu Chardet, Samantha Lambelet
Camera:
Claude Egger
Jaar:
1997
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Televisiefilm
Landen:
Zwitserland, Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Rideau de feu (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken