Frankrijk 1996. Komedie van Michel Deville. Met o.a. Antoine de Caunes, Emmanuelle Seigner, Élodie Bouchez, Denis Podalydès en Richard Gotainer.

VPRO Cinema

Op Mali in de Hoorn van Afrika wordt een beeldje gestolen, dat een dansende god voorstelt en waarvan de waarde geschat wordt op een miljoen dollar. Er zijn ook negen kopieën gegoten, die waardeloos zijn. Ze worden allen, inclusief het origineel, met grote omzichtigheid verstuurd naar Lyon in Frankrijk, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden worden de verpakkingskistjes onderling verwisseld, waardoor een der leden van het Comité Squash Pour Tous zonder dat hij het beseft, in het bezit komt van het echte beeld. Niemand weet wie het echte beeldje heeft, maar er onstaat een hectische speurtocht naar het origineel dat, zonder dat de flater bekend wordt, zo snel mogelijk teruggevonden moet worden. Inspiratieloze variatie op het thema van de vermaarde film met Heinz Rühmann 13 STŸHLE van E.W. Emo uit 1938, dat ook door Mel Brooks in 1970 als THE TWELVE CHAIRS wellicht nog hilarischer verfilmd werd. In deze zeer vrije bewerking zit slechts sporadisch een goede grap. De rolverdeling schittert beslist niet door hun uitbundigheid en de regie was ook niet bepaald vindingrijk. Het scenario is van de veteraan-van-het-witte-doek Michel Deville en zijn echtgenote Rosalinde. Het is evenwel gebaseerd op het humoristische boek Dancing Aztecs van Donald Westlake, dat veel beter is dan de film. Het camerawerk is van Raymonde Guyot. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Michel Deville
Cast:
Antoine de Caunes, Emmanuelle Seigner, Élodie Bouchez, Denis Podalydès, Richard Gotainer, Robert Plagnol, Olivier Py, Frédéric Gélard, Roschdy Zem, Hubert Koundré
Camera:
André Diot
Muziek:
Quentin Damamme
Montage:
Raymonde Guyot
Jaar:
1996
Alt. titels:
Divine poursuite, La
Genres:
Komedie, Actiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La divine poursuite (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken