Oost Duitsland 1988. Familiefilm van Bodo Fürneisen. Met o.a. Dietrich Körner, Barbara Dittus, Käthe Reichel, Daniel Mewes en Peter Bause.

VPRO Cinema

Peter L[KA3]owenhaupt (Mewes) is de zoon van een belangrijke zanger van de prestigieuze Semper Oper in Dresden. Peters vader Ludwig heeft de eretitel Kammers[KA3]anger. Vader Ludwig verheugt zich op de vetgemeste kerstgans, die tijdens de feestdagen op zijn bord zal komen. Peter krijgt echter medelijden met het dier en laat het vroegtijdig ontsnappen. En z[KA1]o kon het gebeuren dat er zaken misgingen tijdens [KL]Lohengrin[KLE], de opera van Richard Wagner, en dat er een gans rondwaggelde op het station van Dresden. Manfred Freitag en Joachim Nestler herschreven het verhaal van Friedrich Wolf en verplaatsten het in de `huidige` tijd van de DDR (die inmiddels geschiedenis is). Lotti Schawohl bewerkte het verhaal tot scenario en R[KA3]udiger Pelikan stond achter de camera. Verschrikkelijk (Oost-)Duits en echt niet veel aan.

credits

Regie:
Bodo Fürneisen
Cast:
Dietrich Körner, Barbara Dittus, Käthe Reichel, Daniel Mewes, Peter Bause, Gudrun Ritter, Johanna Schall, Helmut Straßburger, Stefanie Stappenbeck, Heide Kipp, Mark Wende, Nadine Herz
Camera:
Rüdiger Pelikan
Muziek:
Carl Maria von Weber, Richard Wagner, Michael Heubsch, Theo Mackeben
Jaar:
1988
Alt. titels:
Weihnachtsgans Auguste, Die
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Kerstfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Weihnachtsgans Auguste (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken