Verenigd Koninkrijk 1958. Sciencefiction van Pennington Richards. Met o.a. Dermot Walsh, Lisa Daniely, Deborah Watling, Denny Dagois en Michael Brennan.

VPRO Cinema

Joe Green (Walsh) is een veroordeelde misdadiger, die verschillende keren op spectaculaire wijze wist te ontsnappen. Tot nu toe was het altijd gelukt hem aan te houden en weer op te sluiten. Hij beweert onschuldig te zijn en dit kan hij alleen maar bewijzen als hij op vrije voeten is. De onzichtbare Peter Brady leest over de zaak in de krant en gaat zich ermee bemoeien. Hij is overtuigd van Greens onschuld, die in de gevangenis ook nog bedreigd wordt door medegevangene Fraser, een schurk die duidelijk werkt voor een contact van buiten. Goed georkestreerde actie, niet altijd even geloofwaardig, maar het zijn muggezifters die daar over vallen. Dit zevende deel in de serie werd geschreven door Ian Stuart Black en het camerawerk is van Bert Mason.

credits

Regie:
Pennington Richards
Cast:
Dermot Walsh, Lisa Daniely, Deborah Watling, Denny Dagois, Michael Brennan, Ralph Michael, Ronald Fraser, Charles Farrell, Maurice Kaufman
Scenario:
Ian Stuart Black
Muziek:
Sydney John Kay
Jaar:
1958
Alt. titels:
Invisible Man: Jailbreak, The, Jailbreak
Genres:
Sciencefiction, Misdaad
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen