Duitsland 1997. Misdaad van Rainer Bär en Rainer Bèr. Met o.a. Vadim Glowna, Julia Jäger, Udo Schenk, Judith Földesi en Ulrike Kriener.

VPRO Cinema

Toneelspeler Wolf Ahrend (Glowna) heeft succes en dat levert hem een aardig, vast contract op bij een tv-omroep. Hij is gescheiden. Zijn vrouw Gisela (Kriener) wil niet dat hun zoon Robert met hem meegaat op vakantie naar Budapest. Met hulp van zijn advocaat krijgt hij het toch voor elkaar. Dan wordt de kleine Robert ontvoerd. Het mag vervolgens niet uitlekken waar Wolf was op het tijdstip van de kidnapping, want anders verliest hij zijn voogdijschap. Hij besluit op eigen houtje achter de ontvoerders aan te gaan. Hij lijkt kansloos, maar krijgt `onverwachts` hulp van Kathlen May (Jäger), een ambitieuze redactrice van de zender, die ervoor zorgt dat het tv-station het losgeld betaalt. In ruil daarvoor krijgt de omroep de exclusieve rechten van de gebeurtenis. Als het losgeld betaald is en de jongen bevrijd, krijgt Wolf in de gaten dat alles doorgestoken kaart was en dat hij slechts gebruikt was om de kijkcijfers op te krikken. Zoveelste film - dit keer met een weinig sterk scenario - dat de macht van de media aan de kaak wil stellen, verpakt in een voorspelbaar misdaadverhaaltje dat in exotisch, maar toch niet geheel veilig Hongarije speelt. Glowna en Jäger, die best wat kunnen, moeten de kar trekken, waarin de rest van de rolverdeling volgt. Camerawerk van Jürgen Heimlich.

credits

Regie:
Rainer Bär, Rainer Bèr
Cast:
Vadim Glowna, Julia Jäger, Udo Schenk, Judith Földesi, Ulrike Kriener, Ferenc Kosary, Jochen Senf, Karoly Mécs, Jürgen Reuter, Roland Scheer, Stefan Gebelhoff, Josef Tratnik
Scenario:
Rainer Bèr
Camera:
Jürgen Heimlich
Muziek:
Axel Donner
Jaar:
1997
Alt. titels:
Elfte Gebot, Das
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das elfte Gebot (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken