Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Alan Metzger. Met o.a. Stephen Baldwin, Tobin Bell, Lisa Bonet, Michael Bowen en Janet Hubert-Whitten.

VPRO Cinema

Deze tv-film speelt zich af in de toekomst, op een onherbergzame planeet die dienst doet als reusachtige open gevangenis, maar de plot is gebaseerd op allang achterhaalde clichés. Het verhaal spitst zich toe op twee heel uiteenlopende nieuwkomers op de planeet. De een is een ruige bandiet die leider wordt van een MAD MAX-achtige bende ongeregeld. De ander is een idealistische ingenieur die probeert een vreedzame boerengemeenschap op te zetten - maar die natuurlijk leert om, met hulp van een strijder-mentor, de bende te bevechten. Nee, een oorspronkelijk of onverwacht moment zul je in deze film niet aantreffen. Het scenario is van Dan Gordon. Geoffrey Erb is verantwoordelijk voor de in Panavision geschoten plaatjes.

credits

Regie:
Alan Metzger
Cast:
Stephen Baldwin, Tobin Bell, Lisa Bonet, Michael Bowen, Janet Hubert-Whitten, Kate McGregor-Stewart, M.C. Gainey, Abraham Verduzco, Conrad Goode, Fred Maio, Clark Sanchez, J. Michael Oliva
Scenario:
Dan Gordon
Productie:
Harvey Frand
Muziek:
Blake Leyh
Jaar:
1994
Alt. titels:
Wüste des Todes
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm, Western, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film, Televisiefilm, Neo-western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

New Eden (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken