Verenigde Staten 1997. Drama van Donald Wrye. Met o.a. Cynthia Gibb, Robin Thomas, Howard Hesseman, Brendan Fletcher en Jan D'Arcy.

VPRO Cinema

Annie Dreyer (Gibb), die beslist niet dom is, raakt door haar verlangen naar wat leven in de brouwerij verslaafd aan het gokken. Via pokeren, waar ze aardig won, gaat ze op de paarden wedden en raakt steeds dieper in de schulden. Zelfs het schoolgeld van haar stiefzoon zet ze in met als gevolg dat hij niet meer wordt toegelaten tot de instelling. Haar man Wayne (Hesseman) riskeert het huwelijk en de behandeling (omdat hij niet betalen kan), maar weet haar met een tour-de-force van haar gokzucht af te helpen. Oprechte film over een omstreden onderwerp, het kansspel, waar zo'n beetje de scherpe kantjes vanaf zijn en het sociaal aanvaard is, maar waarover de discussies 'tegen' weer hevig oplaaien. Fatsoenlijke, maar saaie film, die echter heel geschikt is om over het onderwerp te discussiëren. Scenario van Marshall Goldberg. Camerawerk van Brian Pearson.

credits

Regie:
Donald Wrye
Cast:
Cynthia Gibb, Robin Thomas, Howard Hesseman, Brendan Fletcher, Jan D'Arcy, Nadia Capone, Tom Butler, Jerry Wasserman, Fletcher
Scenario:
Marshall Goldberg
Camera:
Brian Pearson
Muziek:
Joseph Conlan
Jaar:
1997
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

High Stakes (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken