Mexico 1994. Misdaad van Fernando Sariñana. Met o.a. Juan Manuel Bernal, Veronica Merchant, Dolores Beristain, Vanessa Bouche en Maru Duenas.

VPRO Cinema

Het geslaagde regiedebuut van Sari[KA6]nana gaat over de ontspoorde moderne Mexicaanse jeugd, die leeft van de kleine misdaad en hoopt op de grote slag. Een redelijk onwaarschijnlijk tweetal - El Boy (Bernal), groot geworden op straat in Mexico City en Mauricio (Bichir) met een strafblad (hij zat in Tijuana) - besluiten een grote ondernemer te kidnappen en rijk te worden van het losgeld. De twee uit de kluiten geschoten tieners wonen bij de tante van El Boy, Chenta (Bauche) een aan de drugs verslaafde vrouw. Om hun grote slag te kunnen slaan, moeten ze eerst nog wat oefenen met kleine overvallen, maar bij een hold-up op een grote winkel loopt het uit de hand: de bewaker wordt neergeschoten door El Boy, die moet onderduiken. Mauricio maakt daarop dankbaar gebruik van de gelegenheid om zijn zuchtige gastvrouwe de eigendomspapieren van de woning te ontfutselen, die hij prompt verkwanselt. Als El Boy weer aan de oppervlakte komt, volgt de onvermijdelijke afrekening. Vlot gemaakt, goed gespeeld en juist gecast. De muziek die aan de algehele sfeer de juiste bijdrage levert, is van Eduardo Gamboa en Erique Quezadaz Luna. Het uitstekende scenario is van Marcela Fuentes-Berain en het camerawerk is van Guillermo Granillo. Bekroond met de publieksprijs op het festival van Guadalajara.

credits

Regie:
Fernando Sariñana
Cast:
Juan Manuel Bernal, Veronica Merchant, Dolores Beristain, Vanessa Bouche, Maru Duenas, Dino Garcia, Montserrat, Ximena Sariñana, Demián Bichir
Scenario:
Marcela Fuentes-Berain
Muziek:
Eduardo Gamboa, Enrique Quezedas Luna
Jaar:
1994
Alt. titels:
Til Death, Hasta Morir - Bis in den Tod
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Steden-drama, Sociaal drama
Landen:
Mexico

op televisie

0 uitzendingen

Hasta morir (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken