Verenigd Koninkrijk/Nederland 1995. Drama van Ceri Sherlock. Met o.a. Richard Harrington, William Thomas, Dirk Zeelenberg, Dick van Ooster en Raymi Sambo.

VPRO Cinema

Harrington is een jonge homo die de puriteinse sfeer van Wales is ontvlucht, om zich in het meer wereldse Amsterdam te vestigen. Met vallen en opstaan kan hij hier een bestaan opbouwen in de marge als mannelijke prostitu[KA1]e. Op een avond ontmoet hij de hetero Thomas, een leraar van middelbare leeftijd uit Wales, die in Amsterdam is voor een conventie. Ook al is Thomas geen homo, toch raakt hij bezeten door de jeugd van Harrington. Een drama dat een niet bepaald positief beeld neerzet van Amsterdam dat wordt voorgesteld als een centrum van perverse seks. De film is bevolkt met een heel stel onconventionele personages, maar het werd gefilmd met een overtuigend rauw realisme. Sherlock schreef zelf het scenario, waarin een mengelmoes aan talen (met de nadruk op het Welsh) gesproken wordt. Groezelige fotografie van Paul Reed.

credits

Regie:
Ceri Sherlock
Cast:
Richard Harrington, William Thomas, Dirk Zeelenberg, Dick van Ooster, Raymi Sambo, Roger Letaster, Ffion Jon, Chris Angelowski, Gus Jansen, Jeroen van der Noort, Ben van Eck, Dorine Niezine
Muziek:
John Rhea, Alan Reekie
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Steden-drama, Tienerfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Nederland

op televisie
0 uitzendingen

Dafydd (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken