Duitsland 1995. Familiefilm van Hanno Brühl. Met o.a. Lars Gärtner, Bibiana Beglau, Daniel Wiemer, Boris Ciszewsky en Ferhad Kaleli.

VPRO Cinema

De stoere zestien-jarige J[KA3]orn (G[KA3]artner) heeft zijn moeder verloren door een verkeersongeluk, althans dat denkt hij. Op school is hij aanvoerder van een groep dat lagere klassertjes terroriseert in de kelder van een flatgebouw met vreemde seksspelletjes. Hij is ook de waaghals die bijv. aan een brug over de Rijn hing, waardoor hij opvalt en kennis maakt met de oudere Lil (Beglau) die hem ontmaagt. Door deze ervaring gaat hij een sport omhoog op de ladder naar de volwassenheid, al is die gebeurtenis met Lil niet van lange duur. Onderwijl wordt in de schoolkrant een oproep gedaan naar de schenders van de vijfde klassers. Jörn voelt zich onder druk gezet en zijn 'relatie' met Lil is stuk. Op zijn verjaardag ontvangt hij een brief van zijn vader die hem schrijft dat zijn moeder in werkelijkheid zelfmoord heeft gepleegd. Deze druppel doet de emmer overlopen en hij klimt op het schooldak voor een desperate sprong... Enigszins alarmistische film voor jonge kijkers die aan de vooravond van hun eigen volwassenheidsproces staan. Realistisch gemaakt en gespeeld. Scenario van Dieter Bongartz. Camerawerk van Reinhard Gossmann.

credits

Regie:
Hanno Brühl
Cast:
Lars Gärtner, Bibiana Beglau, Daniel Wiemer, Boris Ciszewsky, Ferhad Kaleli, Rebecca Heer, Patrizia Schötz, Sonja Baum, Arzu Kus, Sarah Meyer, Birte Moises, Severin Vollmert, Almut Zilcher, Stefan Jürgens, Wichart von Roëll
Scenario:
Dieter Bongartz
Camera:
Reinhard Gossmann
Muziek:
Piet Klocke
Jaar:
1995
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, School, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Absprung (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken